طلا از گذشته‌های دور تا به امروز نماد ثروت، قدرت و زیبایی بوده است. این فلز گران‌بها در سرتاسر تاریخ تأثیرات بزرگی بر اقتصاد، فرهنگ و حتی علم گذاشته است. اما پشت پرده‌ی این فلز درخشان، واقعیت‌های جالبی وجود دارد که بسیاری از افراد از آن بی‌خبرند. در این مقاله، ۱۰ حقیقت عجیب و جالب درباره‌ی طلا را بررسی می‌کنیم که شاید برای شما هم شگفت‌انگیز باشند!

۱. طلا از فضا آمده است! 

بله! بیشتر طلایی که روی زمین وجود دارد، میلیاردها سال پیش از طریق انفجارهای ابرنواختری و برخورد شهاب‌سنگ‌ها به زمین رسیده است. دانشمندان معتقدند که طلا در هنگام تشکیل زمین در هسته‌ی آن مدفون شده بود، اما برخوردهای فضایی این فلز گران‌بها را به سطح زمین آوردند.

پشت پرده دنیای طلا: ۱۰ حقیقت جالب که نمی‌دانستید!

پشت پرده دنیای طلا: ۱۰ حقیقت جالب که نمی‌دانستید!

۲. بدن انسان طلا دارد! 

شاید تعجب کنید، اما مقدار کمی طلا در بدن شما وجود دارد! محققان دریافته‌اند که تقریباً ۰.۲ میلی‌گرم طلا در خون یک فرد بالغ وجود دارد. این طلا عمدتاً در پلاسمای خون حل شده و برخی دانشمندان معتقدند که در عملکرد مفاصل و سیستم ایمنی بدن نقش دارد.

۳. طلا در غذا هم استفاده می‌شود! 

برخی از لوکس‌ترین رستوران‌های دنیا از برگ‌های نازک طلای خوراکی برای تزئین غذاهای خود استفاده می‌کنند. طلای خوراکی (E175) کاملاً بی‌خطر است و در برخی دسرها، نوشیدنی‌ها و حتی قهوه‌های لاکچری به کار می‌رود. البته، این طلا ارزش غذایی ندارد، اما جلوه‌ی خاصی به غذاها می‌بخشد!

۴. اولین سکه‌های طلا در لیدی ضرب شدند! 

نخستین سکه‌های طلای تاریخ در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد در پادشاهی لیدی (Lydia) که امروزه بخشی از ترکیه است، ضرب شدند. این سکه‌ها ترکیبی از طلا و نقره بودند و برای نخستین بار، تجارت با طلا را آسان‌تر کردند.

۵. کل طلای استخراج‌شده در دنیا در یک استخر المپیک جا می‌شود! 

اگر تمام طلای استخراج‌شده در طول تاریخ را ذوب کنیم و در یک استخر المپیک بریزیم، تمام حجم آن را پر نخواهد کرد! طبق تخمین‌ها، کل طلای جهان حدود ۲۰۰,۰۰۰ تن است که اگر آن را فشرده کنیم، در یک مکعب به اندازه‌ی ۲۱ متر در ۲۱ متر جا می‌شود!

۶. طلا قابل نابود شدن نیست!

طلا یکی از پایدارترین عناصر روی زمین است. این فلز زنگ نمی‌زند، نمی‌پوسد و حتی در برابر اسیدها هم مقاوم است. تنها راه از بین بردن طلا، استفاده از ترکیب شیمیایی نادر “آب سلطانی” (Aqua Regia) است که ترکیبی از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک است.

۷. طلای موجود در اقیانوس‌ها میلیاردها دلار ارزش دارد! 

دانشمندان تخمین می‌زنند که در حدود ۲۰ میلیون تن طلا در آب‌های اقیانوس‌های جهان حل شده است. اما استخراج این طلا به دلیل غلظت بسیار پایین آن (حدود چند ذره در هر تریلیون لیتر) هنوز امکان‌پذیر نیست.

۸. گران‌ترین سکه‌ی طلای دنیا ۷.۶ میلیون دلار ارزش دارد! 

سکه‌ی معروف Double Eagle که در سال ۱۹۳۳ در آمریکا ضرب شد، یکی از نایاب‌ترین و گران‌ترین سکه‌های طلا در جهان است. این سکه به قیمت ۷.۶ میلیون دلار در یک حراجی فروخته شد و همچنان یکی از پرارزش‌ترین سکه‌های تاریخ است.

۹. طلا رسانای الکتریسیته است! 

یکی از ویژگی‌های خاص طلا، رسانایی الکتریکی بالا و مقاومت در برابر خوردگی است. به همین دلیل در بسیاری از مدارهای الکترونیکی، موبایل‌ها و حتی فضاپیماها از مقدار کمی طلا استفاده می‌شود. هر گوشی هوشمند تقریباً ۵۰ میلی‌گرم طلا دارد!

۱۰. ماسک‌های طلا در مصر باستان استفاده می‌شدند! 

مصریان باستان معتقد بودند که طلا دارای خواص درمانی و جاودانگی است. آن‌ها ماسک‌های طلایی را روی چهره‌ی مردگان سلطنتی قرار می‌دادند، مانند ماسک معروف توت‌عنخ‌آمون. امروزه هم ماسک‌های طلایی در برخی از درمان‌های زیبایی پوست استفاده می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *